Logo De-mouge.com

Het verkennen van Bondage

Bondage is voor mij een interessant onderwerp om over te schrijven en het is niet iets waar ik al veel eerder over heb geschreven. Synoniem met het imago van BDSM, en toch is het waarschijnlijk een van mijn mindere kinks. Begrijp me niet verkeerd, ik laat me graag vastbinden, in bedwang houden, uitspreiden tot ik helemaal overgeleverd ben aan HL, maar ik denk niet dat bondage als kink op zich me doet wat sommige andere dingen doen. Dat gezegd zijnde, er zijn dingen binnen dit zeer brede gebied die wel een meer specifieke aantrekkingskracht hebben.

Deze ontdekking kwam niet meteen bij me op en ik denk dat daar een paar redenen voor zijn. De eerste is dat we door onze reis veel dieper zijn ingegaan op het onderzoeken van onze eigen verlangens en meer hebben geleerd over de dingen die voor ons het beste werken. De tweede is dat de tijd heeft betekend dat sommige dingen die heel opwindend aanvoelden toen we ze voor het eerst probeerden, sindsdien iets van hun nieuwheidswaarde hebben verloren. Dit betekent dat, hoewel veel van de bondage die we doen nog steeds een laag toevoegt aan de ervaring, de bondage zelf niet iets is dat onmiddellijk mijn schakelaar doet doorslaan.

Toch geniet ik van het controle-aspect van bondage. Als HL het gebruikt om me te laten nadenken over het feit dat ik beveiligd en kwetsbaar ben, kan het me echt in een onderdanige stemming brengen. Volledig beveiligd zijn kan een belangrijke herinnering zijn aan het feit dat hij met mij kan doen wat hij wil. Dit gebeurt bijvoorbeeld als hij de speelbank gebruikt, waar hij me volledig immobiel kan maken met behulp van een veelheid aan riemen en bevestigingen en me precies in de positie kan brengen die hij wil. Dit kan opwindend zijn, maar die opwinding komt vaak voort uit de vernedering van het volledig blootstaan.

het-verkennen-van-bondage

Op dezelfde manier is het de onpersoonlijkheid van de bondage kap die me meer opwindt dan het feit dat ik niet kan horen of zien. Het is het beeld van het enigszins groteske ding dat ik geworden ben, dat in mijn geestesoog gegrift staat, dat de boel op scherp zet. Het zijn niet de dingen zelf, maar de draai die ze geven aan mijn realiteit die ze doet werken. Voor mij zit alles echt in mijn hoofd, en hoe meer iets verboden voelt, of freaky, of afwijkend, hoe het heter wordt. Op die manier kan bondage voor HL een goed middel zijn om mee te werken, omdat het iets in hem naar boven brengt waar hij op voortbouwt.

Hij is visueler ingesteld dan ik en geniet van de manier waarop ik er gebonden uitzie. Het geeft hem kracht en windt hem op en ik kan de hitte van hem voelen stromen, wat weer een effect op mij heeft. Het brengt zeker zijn dominantie naar voren en de onderdanige in mij reageert daar goed op, door te worden wat hij ziet. In die zin worden bepaalde dingen symbolisch voor de reactie die ze krijgen en de rol die ze gewoonlijk spelen.  Aan bepaalde voorwerpen wordt op een bepaalde manier betekenis gehecht, bijvoorbeeld aan onze speelboeien. Een ander stel handboeien werkt misschien niet helemaal hetzelfde, omdat het niet gaat om het dragen van de handboeien zelf, maar om wat ze in onze relatie zijn gaan voorstellen.

Het duurde even voor ik me realiseerde hoe ik me voelde, want toen we avontuurlijker werden op het gebied van kink, probeerden we veel nieuwe dingen en die voelden allemaal opwindend. Alles gaf me het gevoel verboden, freaky of afwijkend te zijn, dus aanvankelijk was mijn reactie op sommige dingen veel sterker dan nu. Mettertijd is het besef van wat tot dat soort reacties leidt duidelijker geworden. Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen die periode doormaken en zich afvragen waarom sommige dingen die vroeger zo goed werkten, hun effect lijken te verliezen. En uit alle dingen die je hebt geprobeerd, wordt duidelijk welke de beste reactie in je losmaken.

Mentale bondage kan voor mij net zo effectief zijn als fysieke bondage. De opdracht stil te zitten als ik weet dat er repercussies zijn, kan heel goed werken en zal mijn faalangst aanspreken en me wanhopig maken om te behagen, zelfs als falen onvermijdelijk is. Het zal me dwingen de controle op te geven, mijn nederlaag toe te geven en te worden wat hij me heeft opgedrongen. Op de juiste manier gedaan, zal dit op mijn emotionele knoppen drukken, het masochistische deel aanboren dat uiteindelijk geliefd en gewenst is, ondanks dat mijn gebreken erkend zijn.

Dat wil niet zeggen dat ik niet langer geïnteresseerd ben in het verkennen van bondage, want nieuwe ervaringen lokken me altijd. Onlangs heeft HL een fixatiepunt aangebracht aan het plafond van onze slaapkamer en dit is iets dat we de komende maanden zeker volledig zullen verkennen. Ik ben geïnteresseerd in hangende bondage en nu ik het een paar keer heb zien doen, vraag ik me af welk effect het op mij zou kunnen hebben. Dus hoewel bondage iets is waarvan ik zeg dat het niet altijd zeker is, is het zo’n groot gebied, met zoveel mogelijkheden dat we het zullen blijven verkennen terwijl we onze grenzen en verbeelding verleggen.

Ik heb al eerder gezegd dat mijn kink bestaat uit gedomineerd worden en in een positie verkeren waarin ik mijn onderdanige zelf overgeef. Het gaat erom mijn wil te breken en me te onderwerpen aan de wil van iemand die sterker, machtiger en completer is.  Dus bondage, discipline, sadisme en masochisme zijn elementen van de kinks waar we van genieten, maar zonder de Dominantie en onderwerping is hun effect beperkt. Ik kan beveiligd worden door alle kettingen en touwen in de kerker, maar aan het eind van de dag kan hij me met een paar woorden over de rand sturen. En dit is vooral leuk omdat we geen kerker hebben!

BRON

het-verkennen-van-bondage
Bestel voor 12:00 uur 's middags en je bestelling wordt de volgende dag geleverd.

Onze nieuwsbrief

Wil je als eerste worden geïnformeerd over een nieuw informatief of opwindend artikel en alle BDSM events ontvangen in je mailbox?

Wij versturen geen spam!