Logo De-mouge.com

Hoe te beginnen met het verkennen van BDSM

Terwijl fetisj mode zoals leren korsetten en halsbanden vrij normaal zijn in de mainstream cultuur, blijft BDSM – de subcultuur die deze mode heeft gecreëerd – voor de meeste mensen een mysterie. Onze lezersvragen variëren van “Doet dat geen pijn?” tot “Ben ik normaal dat ik dit wil doen?” We zullen deze en een groot aantal andere veel gestelde vragen over BDSM beantwoorden in deze beginnersgids.

Waar staat BDSM eigenlijk voor?

Laten we eerst BDSM definiëren. Het is een vrij recente term die consensuele verkenningen van sensatie en/of machtsdynamiek omvat. Categorieën als Bondage en Discipline, Dominantie en Onderwerping, en Sadisme en Masochisme maken deel uit van BDSM en kunnen handelingen inhouden als bijten, billenkoek geven, je partner vastbinden, tepelklemmen dragen, spelen met sensaties als ijsblokjes en hete was, gebruik maken van blinddoeken en knevels, en rollenspellen, zoals partners die dominante en onderdanige rollen aannemen.

De meest voorkomende vraag die we horen is: “Maar waarom zou iemand van pijn houden?” Onthoud dat BDSM een verkenning van erotische sensatie is. Geblinddoekt en vastgebonden zijn terwijl je partner je schouders masseert en vervolgens hete was op je rug druppelt, is een heel andere ervaring dan een bezoek aan de tandarts voor die langverwachte poetsbeurt. Wanneer we opgewonden zijn, verwerkt ons lichaam sensaties op een andere manier, en soms kan een beet of een pak slaag ineens heerlijk aanvoelen.

Mensen houden van BDSM omdat het hun motoren op gang brengt. Het is leuk, opwindend, en het voelt goed. Het kan een emotionele sensatie zijn, een geweldige manier om een relatie nieuw leven in te blazen, of om contact te maken met een partner en intimiteit te creëren. BDSM is niet alleen een ander soort seks. Elementen van BDSM waar je geil van wordt, kunnen worden opgenomen in je huidige seksuele repertoire.

“Veilig, verstandig en vrijwillig”

Dat is het motto van de BDSM-gemeenschap. Hoewel een BDSM-uitwisseling er intimiderend uit kan zien, is het belangrijk om te weten dat de betrokkenen van tevoren hebben gepraat en hebben besloten wat ze samen zouden willen ervaren Het is dit proces dat BDSM duidelijk onderscheidt van misbruik. Communicatie en toestemming zijn de middelen die mensen die van BDSM genieten gebruiken om zichzelf en hun partners veilig te houden.

Sommige mensen zijn bang dat als ze instemmen met een bepaald aspect van BDSM-spel, ze nooit “nee” zullen kunnen zeggen als ze besluiten dat ze toch niet van billenkoek of bondage houden. Onthoud dat jij de volledige controle hebt over hoe je naar je verlangens handelt. En je hebt het recht om op elk moment je safe-word te gebruiken (zie veiligheidstip verderop), van gedachten te veranderen, of opnieuw te onderhandelen.

Andere mensen zijn bang dat als ze eenmaal sterke sensaties ervaren, ze meer en meer zullen willen. Dat kan gebeuren, maar het is onwaarschijnlijk dat het uitproberen van een set tepelklemmen een enkele reis naar de kerker en een fulltime meester/slaaf relatie zal betekenen.

Laten we aan de slag gaan!

Dus hoe begin je met het ontdekken van BDSM? Voor veel mensen is het grootste obstakel voor het introduceren van BDSM in een seksuele relatie het onderwerp ter sprake brengen bij een partner. Het is eng om je verlangens te uiten over iets dat sommige mensen als “ziek” of “pervers” beschouwen. Feliciteer jezelf eerst met het feit dat je in contact staat met je fantasieën. Het is moeilijk om te weten wat we leuk vinden in deze seks fobische cultuur. Haal dan diep adem en overweeg deze suggesties:

Praat er over. Als jij en je partner niet routinematig over seks praten, maak er dan een gewoonte van. Je hoeft niet meteen te roepen “We moeten praten over ons seksleven!” om de bal aan het rollen te brengen. Zinnen als “Ik vind het heerlijk als je … doet” en “Je bent zo sexy als je …” zijn een prima manier om een gesprek over seks te beginnen. Zoek een woordenschat die je goed lijkt. Het is gegarandeerd dat de eerste paar zinnen van je eerste gesprek het moeilijkst zullen zijn, maar wees gerust-het zal makkelijker worden.

Maak een lijst.

Een van onze favoriete tips om een gesprek over seks op gang te brengen is de Ja/Nee/Misschien-lijst. Samen schrijven jij en je partner elke vieze, ondeugende, vergezochte seksuele handeling op waar je ooit van gehoord hebt, en dan categoriseert ieder deze handelingen onder de kopjes “Ja! Ik zou het graag doen!”, “Nee! Ik zou dat nooit doen!” en “Misschien, als de omstandigheden goed waren.” Misschien hebben jullie wel seksuele interesses gemeen die jullie nog nooit onderzocht hebben!

Wat windt je op? Onderzoek waar je opgewonden van raakt door erotica te lezen of porno te kijken. Als je een BDSM-moment vindt waar je opgewonden van raakt, deel het dan met een partner. Een verhaal in een boek of tijdschrift markeren en zeggen, “Ik vond dit geil!” kan gemakkelijker zijn dan het onderwerp zelf ter sprake te brengen. Kijk eens naar de erotische roman Vijftig Tinten Grijs, of haal de Vijftig Tinten Grijs Boek.

Veiligheid eerst. Wanneer partners onderhandelen, benoemen ze meestal een safe-word. Met een safe-word kun je op elk moment je toestemming intrekken als de actie te intens wordt. Enkele veelgebruikte veiligheidswoorden zijn “rood” om te zeggen “stop nu” en “geel” om te zeggen “vertragen” of “laten we even bij elkaar gaan kijken”.

Begin klein. Als je de ideale BDSM-fantasie die je al jaren hebt opnieuw wilt creëren, wat doe je dan als die fantasie uitgebreide kostuums, exotische decors en meerdere acteurs met zich meebrengt? Hou het simpel. Isoleer één deel van de fantasie waar je geil van wordt – zoals een bepaalde machtsdynamiek of een specifieke actie zoals billenkoek – en probeer dat deel uit.

Ga helemaal vastgebonden. Als je je liefje in een handomdraai in bedwang wilt houden, is het de moeite waard om een kleine investering te doen in een paar mooie boeien. Hoewel zijden sjaals of metalen handboeien verleidelijk zijn, kunnen ze allebei onverwacht strak gaan zitten en de bloedsomloop beperken. Als je van het uiterlijk en het gevoel van touw houdt, zoek dan naar iets zachts en sensueels bij de ijzerhandel. Laat je er niet van weerhouden om elkaar vast te binden als je geen insigne hebt voor het knopen van knopen! Zorg ervoor dat de knopen niet te strak zitten door de twee vinger regel te gebruiken. Je moet twee vingers comfortabel tussen het touw en de pols of enkel van je partner kunnen laten glijden.

Helemaal billenkoek ‘ nieuw. Billenkoek is een geweldig BDSM-instrument om in een bestaande seksuele relatie te gebruiken. De beste manier om te beginnen is met je handen, zodat je precies weet hoe hard je slaat. Richt je slagen op de vlezige delen van het lichaam die grote spieren hebben om de klap op te vangen. De billen en dijen zijn populaire plekken. Vermijd de nieren, gewrichten, voeten en handen. Als je handen snel moe worden of je liefje verlangt naar andere sensaties, dan is de Master’s Houten Paddle een uitstekend stoot speeltje voor beginners.

Tepelklemmen zijn een geweldige manier om stimulatie toe te voegen terwijl je je handen vrijhoudt voor meer plezier. En ze zijn niet alleen voor tepels! Je kunt klemmen overal gebruiken waar je een centimeter huid kunt knijpen. Kijk voor verstelbare klemmen zoals  Bull Nose en Pincet Tepelklemmen waarmee je de hoeveelheid uitgeoefende druk kunt regelen. Als je klemmen bij iemand anders gebruikt, is het goed om te onthouden dat het meest intense moment is wanneer je de klemmen verwijdert en het bloed terug naar het gebied stroomt.

Oefening baart kunst!

Vergeet niet om jezelf toestemming te geven om te lachen of te stoppen als de perfecte droomscène in werkelijkheid dwaas is. Neem de dag nadat je samen hebt gespeeld contact op met je partner om te zien hoe het ging. Praat over je ervaringen en neem wat je leert mee in je toekomstige dates.

Inspiratie nodig? Kijk dan eens naar de BDSM speelgoedcollectie van De-mouge.nl.

Bron: https://bdsmcafe.com/

 

BDSM bij De-mouge.com
Bestel voor 12:00 uur 's middags en je bestelling wordt de volgende dag geleverd.

Onze nieuwsbrief

Wil je als eerste worden geïnformeerd over een nieuw informatief of opwindend artikel en alle BDSM events ontvangen in je mailbox?

Wij versturen geen spam!