Logo De-mouge.com

Waar staat BDSM voor?

BDSM en fetisjen zijn niet zo eng als sommige mensen denken. De media houden ervan om alles te op te kloppen en BDSM is daar helaas niet van vrijgesteld.

BDSM staat voor drie reeksen betekenissen – bondage en discipline, overheersing en onderwerping, sadisme en masochisme.

Wat is BDSM?

In de kern is BDSM een machtsdynamiek met communicatie. BDSM omspant ook een breed scala aan activiteiten, van meer op sensatie gebaseerd – iemand vastbinden (met touw, bondage tape, nylonkousen, en meer), spanking, en wasspel, tot activiteiten die meer om controle gaan – orgasme ontzegging, oogcontact beperkingen, protocol, en meer.

BDSM geeft mensen de kans te ontsnappen aan hun dagelijkse leven, hetzij door de controle aan iemand anders over te geven, hetzij door die ander voor hen te laten zorgen. Het laat mensen ook nieuwsgierigheden verkennen in een veilige omgeving.

Ik wil het woord ‘toestemming’ benadrukken, alles is gebouwd op een fundament van toestemming.

Wat is sadisme, en masochisme?

Een ‘sadist’ is iemand die ervan geniet pijn te geven, en een ‘masochist’ is iemand die ervan houdt pijn te ontvangen.

Wat is discipline?

Binnen de context van BDSM geeft de dominante de onderdanige meestal regels. Als die regels overtreden worden, zal de dominante de onderdanige vervolgens tuchtigen. De soort discipline varieert naargelang het koppel. De ene dominant kan psychologische straf gebruiken, zoals een onderdanige in de hoek laten staan, terwijl een andere dominant fysieke straf kan gebruiken, zoals het geven van spanken om de onderdanige te corrigeren in zijn gedrag.

Hoewel niet prettig, wordt straf gezien als een noodzakelijk kwaad om het gedrag van de onderdanige te corrigeren.

Zelfs binnen de discipline moet er toestemming zijn.

Is het een levensstijl, of alleen voor de slaapkamer?

Beide! Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat het allemaal alleen in de slaapkamer gebeurt, terwijl sommigen het in hun dagelijkse leven integreren. Het hangt helemaal af van de regeling die er is.

Is BDSM veilig?

In de wereld van BDSM zijn er drie acroniemen: SSC, RACK, en PRICK.

SSC staat voor veilig, gezond en consensueel. RACK staat voor risk-aware consensual kink. PRICK staat voor persoonlijke verantwoordelijkheid, geïnformeerde consensuele kink.

BDSM, en bij uitbreiding fetisj spel, is niet zonder risico. Sommige risico’s zijn kleiner dan andere, bijvoorbeeld, er is een risico op blauwe plekken bij spanking. Sommige risico’s zijn groter dan andere, bijvoorbeeld bij bondage moet er een mentaal bewustzijn zijn van zenuwen, en bloedsomloop om zeker te zijn dat er geen schade zal ontstaan.

Waarom houden mensen van BDSM?

Het is voor iedereen verschillend. Sommigen vinden het leuk omdat het een ontsnapping is, anderen omdat het hun orgasmes verhoogt, en sommigen genieten van de daad van het geven.

Persoonlijk vind ik het leuk vanwege de afwisseling die het biedt. Als dominante geniet ik er ook van dat ik mijn partners op veel verschillende manieren genot kan verschaffen, afhankelijk van hun fetisj, ik geniet er ook van een persoon helemaal los te zien gaan. Als ik wissel, top ik nog steeds van onderen (wat betekent dat ik de neiging heb om te controleren wat er gebeurt, zelfs als ik niet degene ben die de touwtjes in handen hoort te hebben) en geef de voorkeur aan alles wat te maken heeft met sensatiespel en gecontroleerd pijnspel. Het kan een prettige ontlading zijn van mijn dagelijkse chronische pijn – ik zal proberen dit binnenkort meer uit te leggen.

Is BDSM misbruik?

Op de juiste manier gedaan, nee, het is geen misbruik. Niemand in een gezonde BDSM relatie of scène wordt gedwongen iets te doen wat hij of zij niet wil.

Helaas, net als op veel andere terreinen van het leven maken mensen soms misbruik van de macht die hen gegeven wordt, negeren ze de veiligheidsmaatregelen die ingesteld zijn, en de toestemming van een ander. Dat is geen BDSM, dat is misbruik.

BDSM bij De-mouge.com
Bestel voor 12:00 uur 's middags en je bestelling wordt de volgende dag geleverd.

Onze nieuwsbrief

Wil je als eerste worden geïnformeerd over een nieuw informatief of opwindend artikel en alle BDSM events ontvangen in je mailbox?

Wij versturen geen spam!